Вести


Председник Мировић отворио изложбу слика Милоша Шобајића

Нови Сад , 27. април 2018.
-A A +AПредседник Мировић отворио изложбу слика Милоша Шобајића.

Нови Сад , 27. април 2018. .

Председник Покрајинске владе Игор Мировић отворио је вечерас изложбу слика „Бежање и гушење“ Милоша Шобајића у Музеју савремене уметности Војводине.
Осврнувши се на Шобајићев ликовни опус, председник Мировић казао је, да је реч о великом сликару, иза кога је 80 самосталних и преко 400 групних изложби у готово свим деловима света, уметник чија дела су заступљена у 30 светских музеја савремене уметности.
“Реч је о уметнику, који је, увек поносан на своје корене, своје име, и име свог народа прославио је широм наше планете“, истакао је у свом обраћању председник Мировић.
Он је додао да је вечерашњи уметнички импресиван прилог Милоша Шобајћа суштина не само, како је рекао ликовног опуса, већ и саме уметности, чија „мисија није да улепшава свет, већ да га макар за мало мењa, на боље“.
Милош Шобајић у свом обраћању посебно се захвалио председнику Мировићу на подршци и изразио задовољство што своја дела излаже у Новом Саду, у години када се слави 100 година од присаједињења Војводине Србији.
О раду Милоша Шобајића објављено је пет монографија, преко шест стотина текстова у домаћој и светској штампи, као и низ телевизијских емисија.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs