Вести


Председник Мировић примио амбасадора Републике Тунис

Нови Сад , 06. фебруар 2020.
-A A +AПредседник Мировић примио амбасадора Републике Тунис.

Нови Сад , 06. фебруар 2020. .

Председник Покрајинске владе Игор Мировић примио је данас амбасадора Републике Тунис Сеjф-Алаха Реџеба, са којим је разговарао о проширивању и интензивирању сарадње, са акцентом на привреди.

На састанку одржаном у Покрајинској влади оцењено је да Република Србија и Република Тунис имају изузетно добре пријатељске и партнерске односе, с дугом традицијом, и на тим основама градиће се везе за будућност.

„Пријатељство наших земаља траје деценијама, а дипломатски односи успостављени су пре 63 године. Намера нам је да радимо на унапређењу сарадње у свим областима од заједничког интереса, јер су препознати бројни потенцијали, у привреди, пољопривреди, култури и туризму“, рекао је председник Мировић.

Договорена је посета политичке и привредне делегације регионалних власти из Туниса АП Војводини током марта, што ће допринети интензивирању сарадње.

Амбасадор Реџеб казао је да је Република Тунис веома заинтересована за јачање односа са АП Војводином, пре свега у областима привреде, науке и културе, као и у размени студената.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs