Вести


Председник Мировић примио амбасадора Руске Федерације Александра Чепурина

Нови Сад , 01. август 2017.
-A A +AПредседник Мировић примио амбасадора Руске Федерације Александра Чепурина.

Нови Сад , 01. август 2017. .

Председник Покрајинске владе Игор Мировић и потпредседник Ђорђе Милићевић примили су данас амбасадора Руске Федерације у Републици Србији Њ.Е. Александра Чепурина. У разговору су истакнуте могућности за пре свега интензивнију економску и међурегионалну сарадњу између Руске Федерације и АП Војводине, као и за оснаживање културне сарадње.

Председник Мировић је нагласио да су традиционални, братски и пријатељски односи Руске Федерације и Републике Србије крунисани последњих година кроз сарадњу на практичном плану у бројним областима.

Та сарадња, како је Мировић навео, може додатно да се унапреди на регионалном нивоу, кроз споразуме о сарадњи између АП Војводине и Архангелске и Нижегородске области у Русији, који су у припреми. То ће омогућити како интензивније повезивање на привредном плану, тако и размену културних посленика, успостављање сарадње у области науке, образовања, туризма и друго.

Мировић и Чепурин су се сагласили и да је у оснаживању укупно добрих односа између Руске Федерације и Републике Србије и АП Војводине од посебног значаја јачање културне сарадње, као и сарадња на очувању заједничког историјског наслеђа.

Амабасадор Чепурин се захвалио председнику Мировићу на иницијативи да се обнови музеј у оквиру Меморијалног комплекса „Батинска битка“. Музеј би требало да буде обновљен до 11. новембра, када се обележава годишњица битке код Батине.

Председник Мировић и амбасадор Чепурин су се сагласили да је наша заједничка обавеза да сачувамо и обновимо споменике и обележја херојима Другог светског рата.

Амбасадор Чепурин, у пратњи председника Мировића и потпредседника Милићевића, посетио је данас Галерију Матице српске, као и Развојну агенцију Војводине, где су додатно представљени привредни потенцијали Војводине, као и могућности за повезивање српских и руских привредних комора и компанија.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs