Вести


Председник Мировић примио амбасадора Словеније

Нови Сад , 29. мај 2019.
-A A +AПредседник Мировић примио амбасадора Словеније.

Нови Сад , 29. мај 2019. .

Председник Покрајинске владе Игор Мировић и амбасадор Републике Словеније у Републици Србији Изток Јарц, оценили су приликом данашњег сусрета да је интензивирање контаката кроз привредну сарадњу у обостраном интересу.

Мировић и Јарц су на састанку у Покрајинској влади разговарали о могућностима унапређења сарадње, посебно у области пољопривреде и прехрамбене индустрије, а истакнуто је да простор за сарадњу постоји и у области културе, кроз директно повезивање установа културе.

Амбасадор Јарц је нагласио да Словенија има традиционално добре односе са Србијом, који су исто тако добра основа и за привредну сарадњу. Он је додао да је број српских инвестиција у Словенији у порасту, и позвао компаније из Србије и АП Војводине да активније послују у тој земљи.

Јарц је још истакао и да је за Словенију интересантна размена искустава које Нови Сад има као носилац титула Омладинске престонице 2019 и Европске престонице културе 2021.

Током сусрета разговарано је и о идеји да се на јесен организује сусрет српских и словеначких привредника, који ће додатно унапредити економску сарадњу и омогућити повезивање инвеститора и компанија у различитим областима привредног деловања.

Ознаке:

Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs