Вести


Председник Мировић примио амбасадора СР Немачке

Нови Сад , 07. новембар 2019.
-A A +AПредседник Мировић примио амбасадора СР Немачке.

Нови Сад , 07. новембар 2019. .

Председник Покрајинске владе Игор Мировић примио је вечерас амбасадора Савезне Републике Немачке Томаса Шиба, са којим је разговарао о сарадњи АП Војводине и немачких савезних покрајина.

„За три године од формирања ове Покрајинске владе, учинили смо много на развијању и јачању наше међурегионалне сарадње, и створили свеобухватно партнерство између АП Војводине и немачких савезних покрајина, чиме смо допринели јачању наших билатералних односа, који су у успону“, казао је председник Мировић.

„Имамо интензивну сарадњу са најразвијенијим немачким покрајинама, а наше односе", додао је председник Мировић, „крунисаћемо потписивањем Изјаве о сарадњи, 26. новембра, са председником Владе немачке савезне покрајине Хесен."

У АП Војводину, како је истакао Мировић, улажу како велике тако и мале породичне компаније које указују на добру климу за инвестиције.
За првих десет месеци ове године спољнотрговинска размена увећана је за 13 посто у односу на прошлу годину и то су охрабрујући подаци.

„Односи наше две земље су заиста добри, а посебно су добри односи АП Војводне и немачке покрајине Баден Виртемберг. Наши привредници присутни су у АП Војводини, и ми желимо да одржимо и унапредимо ниво односа које имамо", казао је амбасадор Шиб.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs