Вести


Председник Мировић примио амбасадорку Словачке Републике Дагмар Репчекову

Нови Сад , 26. април 2018.
-A A +AПредседник Мировић примио амбасадорку Словачке Републике Дагмар Репчекову.

Нови Сад , 26. април 2018. .

Председник Покрајинске владе Игор Мировић састао се данас са амбасадорком Словачке Републике Дагмар Репчековом, са којом је разговарао о сарадњи развојних агенција из Словачке Републике са институцијама АП Војводине.

На данашњем састанку оцењено је да постоји потенцијал за јачање економских веза, са акцентом на области пољопривреде, дуалног образовања, иновација, и заштити животне средине.

Истакнуто је да је важно подстицати сарадњу развојних агенција, приврeдника и инвеститора у областима које су од заједничког интереса.

Председник Мировић је подсетио на реконструкцију важних објеката у Бачком Петровцу, општини у којој живи велики број припадника словачке националне мањине, те да је за важне инфраструктурне пројекте Покрајина у протеклих годину и по дана издвојила преко 200 милиона динара.

Амбасадорка Репчекова најавила је долазак председника Народне Скупшптине Словачке Републике Андреја Данка у званичну посети Републици Србији и изразила задовољство отвореношћу и спремношћу на сарaдњи са Покрајинском владом.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs