Вести


Председник Мировић примио министра за климатске промене и животну средину УАЕ Танија Ал Зејудија

Нови Сад , 16. мај 2018.
-A A +AПредседник Мировић примио министра за климатске промене и животну средину УАЕ Танија Ал Зејудија.

Нови Сад , 16. мај 2018. .

Председник Покрајинске владе Игор Мировић састао се данас са министром за климатске промене и животну средину УАЕ Танијем Ал Зејудијем.

Председник Мировић оценио је, да је данашња посета од изузетног значајна, јер говори о континуитету и пројектима који, како је рекао напредују из месеца у месец.
На састанку је оцењено да су пријатељски односи две земље добар темељ за проширивање и интезивирање сарадње, не само у области пољопривреде, већ и кроз пројекте о заштити животне средине и одрживим изворима енергије.

Он је подсетио да се највећи део средстава из Абу Даби Фонда реализује управо у Аутономној покрајини Војводини, кроз 11 пројеката из Програма за наводњавање.
„Досадашње директне инвестиције у покрајину су врло значајне и успешне али постоји огрман простор за нова улагања у пољопривреду, конкретизовано је на састанку.

Министар за климатске промене и животну средину УАЕ Тани Ал Зејуди изјавио је да је Србија једна од најстабилнијих земаља у региону, земља која шири мир и толеранцију, и као таква, како је рекао, пожељан је партнер Уједињеним Арапским Емиратима.

„Потпуно смо отворени за проширење сарадње у покрајини, имате сву нашу подршку како у области пољопривреде, тако и у употреби соларних панела и обновљивим изворима енергије“. рекао је министар Зејуди.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs