Вести


Председник Мировић примио потпредседника Владе Црне Горе Милутина Симовића

Нови Сад , 16. мај 2018.
-A A +AПредседник Мировић примио потпредседника Владе Црне Горе Милутина Симовића.

Нови Сад , 16. мај 2018. .

Председник Покрајинске владе Игор Мировић примио је данас потпредседника Владе Црне Горе и министра за пољопривреду и рурални развој Милутина Симовића и председника Привредне коморе Црне Горе Властимира Голубовића.

На састанку у Покрајинској влади оцењено је да постоји простор за интензивирање сарадње пре свега у областима пољопривреде и ИТ – сектора, у оквиру којих је, како је наведено, могуће реализовати значајне пројекте.

Саговорници су се сложили да, у прилог чвршћем повезивању, иде и градња друмског Коридора 11, као и реконструкција железничке пруге од Београда до Бара.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић рекао је да је сарадња са Црном Гором за Војводину веома значајна, јер је, како је истакао, на 11 месту када је реч о државама у којима се реализује извоз из Покрајине.

„Све оно што привреда створи је врста темеља за развој свих других области“, рекао је председник Мировић.

Потпредседник Владе Црне Горе и министар за пољопривреду и рурални развој Милутин Симовић рекао је да су односи две земље добри и пријатељски, те додао да је важно да привредна сарадња буде двосмерна и усмерена на добробит оба народа.

Делегација Црне Горе у дводневној је посети Србији, поводом одржавања Међународног пољопривредног сајма у Новом Саду. У делегацији је 50 привредника из Црне Горе.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs