Вести


Председник Мировић примио председника Владе немачке савезне покрајине Баден-Виртемберг Винфрида Кречмана

Нови Сад , 17. април 2018.
-A A +AПредседник Мировић примио председника Владе немачке савезне покрајине Баден-Виртемберг Винфрида Кречмана.

Нови Сад , 17. април 2018. .

Председник Покрајинске владе Игор Мировић примио је вечерас делегацију из немачке савезне покрајине Баден – Виртемберг, на челу са председником Владе Винфридом Кречманом.
Посета високе делегације из Немачке одраз је добре институционалне и привредне сарадње двеју регија, оценио је председник Мировић, али и прилика за интезивирање и унапређење односа у свим областима које су од заједничког интереса.
Током састанка било је речи о унапређењу сарадње у областима пољопривреде, културе и образовања, са акцентом на два питања од суштинске важности, а то су заштита животне средине и питање европске агенде.
На састанку је такође оцењено да је важно обновити споразум АП Војводине са дистриктом Штутгарт, проширити га и унапредити и на област дигитализације.
Председник Кречман позвао је АП Војводину на придруживање Споразуму који покрајина Баден - Виртемберг има са државом Калифорнијом, а у циљу спровођења заједничких активности и јачања регија.
„Свесни смо изазова са којима се тренутно сусрећемо а и са којима ћемо се сусретати током наредних деценија, и желимо да будемо храбри члан те заједнице“, истакао је председник Мировић.
Председник Кречман оценио је да је сврха ове постете продубљивање односа из области привреде и науке а пре свега подршка Србији на путу ка Европској унији.
Између осталих, састанку су присуствовали и Ђорђе Милићевић, потпредседник Покрајинске владе и амбасадор СР Немачке Аксел Дитман.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs