Вести


Председник Мировић примио чланове Комисије за утврђивање жртава Срема 1941–1945.

Нови Сад , 13. март 2020.
-A A +AПредседник Мировић примио чланове Комисије за утврђивање жртава Срема 1941–1945..

Нови Сад , 13. март 2020. .

Данас је у Покрајинској влади председник Игор Мировић разговарао са члановима Комисије за утврђивање жртава Срема у Другом светском рату, коју чине представници архивских установа у Србији и угледни историчари.

Комисија је претходно у Архиву Војводине одржала своју прву седницу на којој је дефинисала циљеве, методологију и временски оквир за темељно истраживање са намером да се први пут на једном месту систематизују и објаве имена свих жртава Срема за време Другог светског рата. Покрајинска влада подржаће рад ове комисије са идејом да се укаже на историјске чињенице о великом страдању српског и других народа које су до сада биле предмет појединачног истраживања, а део података није био доступан истраживачима и широј јавности.

Састанку су присуствовали директор Архива Србије др Мирослав Перишић, академик Мира Радојевић, директор Архива Југославије др Милан Терзић, директор Архива Војводине др Небојша Кузмановић, директори архива Београда, Новог Сада и Сремске Митровице и истраживач др Јован Бабић.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs