Вести


Председник Мировић састао се са амбасадором Белгије

Нови Сад , 14. јун 2019.
-A A +AПредседник Мировић састао се са амбасадором Белгије .

Нови Сад , 14. јун 2019. .

Председник Покрајинске владе Игор Мировић примио је данас амбасадора Белгије Кунрада Адама са којим је разговарао о конкретним мерама за интензивирање и проширивање сарадње са регијама Фландријом и Валонијом.

На састанку одржаном у Покрајинској влади, оцењено је да је у обостраном интересу да се међурегионални односи унапређују, пре свега, путем директне сарадње и повезивања институција, развојних агенција, привредних комора, универзитета и научно-истраживачких института.

„АП Војводина остварује сарадњу са регијама у Белгији али постоји огроман потенцијал да се та сарадња додатно развија. Институционално повезивање и размена знања у свим областима кључан је основ за конкретно повезивање регија“, казао је председник Мировић.

Он је подсетио да је од формирања ове Покрајинске владе изграђено 11 нових индустријских зона у општинама широм Војводине, које су спремне за директна страна улагања.

„У протекле три године створили смо све услове и механизме за привлачење нових инвестиција. За нас су најважнија економска и привредна питања, приоритет су нам нова радна места, развој и инфраструктура“, нагласио је председнник Мировић.

„Данашњи састанак за мене је изузетно значајан, јер Белгија и њене регије имају јаку привреду са великим потенцијалима, а АП Војводину видимо као атрактивну покрајину за остваривање сарадње у бројним областима“, казао је амбасадор Адам.

Овом приликом, амбасадор Адам посебно је похвалио позитиван пример заједничког суживота народа у Војводини.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs