Вести


Председник Мировић састао се са министарком културе Републике Словачке

Нови Сад , 22. фебруар 2019.
-A A +AПредседник Мировић састао се са министарком културе Републике Словачке.

Нови Сад , 22. фебруар 2019. .

Председник Покрајинске владе Игор Мировић састао се данас с министарком културе Словачке Републике Љубицом Лашаковoм, са којом је разговарао о досадашњој сарадњи и наставку подршке националним и културним институцијама Словака у Војводини.

На састанку је било речи и о оснивању Културног центра Словака у Новом Саду и Центра наивне уметности у Ковачици, пројектима који ће, како је најавио председник Мировић, имати подршку Покрајинске владе.

Председник Мировић и министарка Лашакова сагласили су се да су досадашњи вишедецијски односи добар основ за унапређење сарадње кроз размену и повезивање студената и уметника и реализацију пројеката из области културе.

Председник Мировић, који је и председник Одбора за обележавање стогодишњице од оснивања Гимназије „Јан Колар“ у Бачком Петровцу, најавио је да ће Покрајинска влада учествовати у обележавању тог великог јубилеја.

У току разговора истакнуто је да АП Војводина велику пажњу посвећује неговању културног наслеђа и унапређењу информисања на језицима националних мањина које овде живе.

Састанку је присуствовала и амбасадорка Републике Словачке у Србији, Дагмар Репчекова.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs