Вести


Председник Мировић са делегацијом Лубушког војводства у Пољској

Нови Сад , 29. септембар 2017.
-A A +AПредседник Мировић са делегацијом Лубушког војводства у Пољској.

Нови Сад , 29. септембар 2017. .

Председник Покрајинске владе Игор Мировић примио је данас делегацију из Лубушког војводства у Пољској, на челу са чланом Одбора Лубушког војводства Тадеушом Једжејчаком, која борави у првој званичној посети АП Војводини.

Мировић и Једжејчак су у разговору размотрили могућности за сарадњу двеју регија како у економском сегменту, кроз повезивање привредних комора и српских и пољских компанија, тако и у области културе, образовања и другим областима.

Председник Мировић је рекао да нам Пољска може бити узор у многим областима и нагласио да је Војводина заинтересована за интензивирање сарадње са Лубушким војводством и другим пољским регијама.

У разговору је још оцењено да је у обостраном интересу повезивање институција у циљу што ефикаснијег привлачења средстава из европских фондова за реализацију пројеката регионалног развоја.

Једжејчак је истакао да Пољска подржава Србију у процесу европских интеграција и изразио спремност Лубушког војводства да нашој држави Србији и АП Војводини пренесе своја искуства у том процесу, у циљу што бржег придруживања европској породици.

Делегација из Лубушког војводства борави у дводневној посети АП Војводини, током које је одржала састанке и са представницима Развојне агенције Војводине и Фонда „Европски послови“.

Састанку у Покрајинској влади присуствовали и покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић и директор Канцеларије за међународну сарадњу и европску територијалну сарадњу Збишек Заборовски.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs