Вести


Председник Пастор обишао ЛОРИСТ и нове објекте ЈП ''Војводинашуме''

Нови Сад , 28. септембар 2012.
-A A +AПредседник Пастор обишао ЛОРИСТ и нове објекте ЈП ''Војводинашуме''.

Нови Сад , 28. септембар 2012. .

Нови Сад, 28. септембар 2012. године - Уколико ми сами не поштујемо сопствену туристичку понуду, не бринемо се о њој и не улажемо у њу, не можемо очекивати ни да други то раде, истакао је председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор, приликом данашњег обиласка 45. Међународног сајма лова, риболова и спорта - ЛОРИСТ на Новосадском сајму. Он је оценио да ЛОРИСТ, због сталног повећања броја посетилаца, излагача али и различитих додатних садржаја, постаје „перјаница равна Међународном пољопривредном сајму". Обраћајући се учесницима Првог скупа туристичких водича Војводине, председник Пастор је истакао да је са задовољством подржао одржавање ове нове пратеће сајамске манифестације, јер су образовани, квалитетни и полетни туристички водичи оно без чега се не може говорити о озбиљнијем узлету туризма у Новом Саду, Војводини и Србији. Овом скупу присуствовали су и покрајински секретар за привреду, запошљавање и равноправност полова Мирослав Васин, државни секретар за туризам Горан Петровић, као и председница Светске федерације туристичких водича Росалинд Њуландс.

Председник Пастор и потпредседник Скупштине АП Војводине Миливој Вребалов данас су присуствовали и свечаном отварању нових објекта ЈП „Војводинашуме", савремене хладњаче за месо дивљачи и ловачке куће, у ловишту Каћка шума.Наглашавајући да је реч о изузетно важном објекту, председник Пастор истакао је на свечаности отварања да овом модерном хладњачом ЈП „Војводинашуме" употпуњују и обогаћују ловачку туристичку понуду покрајине. Он је нагласио да снажно подржава амбиције овог предузећа да, у наредној фази доградње, обезбеди услове и за прерађивачку делатност меса дивљачи.

Директорица ЈП „Војводинашуме" Марта Такач навела је да је овај објекат од суштинске важности за потпуни повратак Војводине међу водеће регије рецептивног ловног туризма, те да је то још један логичан корак у спровођењу и усклађивању пословања овог предузећа са препорукама и директивама ЕУ у овој области.  
Ознаке:

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs