Вести


Председник Пастор примио амбасадрку Кипра Нафсику Крусти

Нови Сад , 30. август 2012.
-A A +AПредседник Пастор примио амбасадрку Кипра Нафсику Крусти.

Нови Сад , 30. август 2012. .

Нови Сад, 30. август 2012. - Председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор и новоизабрана амбасадорка Републике Кипар у Србији Нафсика Крусти сложили су се на данашњем састанку да поред традиционално добрих политичких односа има много простора за унапређење економске сарадње две земље па тако и АП Војводине са Републиком Кипар.„Данас су политички односи много бољи него животни односи, у економском и привредном смислу. Ту увек има простора за проширење и учвршћивање сарадње и ове области ће сигурно бити у фокусу нашег интересовања. Ми смо спремни да презентујемо све наше могућности и потенцијале, а исто тако да прихватимо интересовања кипарских фирми које имају интерес да са нама сарађују", истакао је председник Пастор.
Он је обавестио амбасадорку Кипра о одржавању Дунавског бизнис форума крајем октобра, манифестације која окупаља регије земаља подунавског слива са којима Војводина има добру сарадњу, и позвао кипарске представнике да посете бизнис форум с обзиром на чињеницу да је ова земља председавајућа ЕУ до краја године, а да је поменута манифестација у духу европске политике.
„Ми желимо у процесу евроспких интеграција да искористимо велике могућности које пружају европски фондови и из тог разлога смо отворили канцеларију Војводине у Бриселу. Улажемо значајне напоре у интелектуалне и персоналне капацитете, тражимо контакте за заједничко аплицирање на пројектним могућностима и сматрам да би ово могао да буде један од конкретних видова наше сарадње", истакао је председник Пастор.
Амбасадорка Кипра Нафсика Крусти оценила је да, што се тиче приближавања Европској унији, Србија има кључну улогу међу земљама Западног Балкана и истакла уверење да ће наставити да прати европски правац не само у политичком, него и у економском смислу. Она је додала да Кипар као председавајућа земља жели да пружи пуну подршку и помоћ у привлачењу инвестиција и доступности фондова.
„Ми смо релативно малда чланица Европске уније, али смо наведени као земља која је на најбољи могући начин одрадила предприступни процес, те смо спремни да са вама поделимо сва своја искуства" поручила је амбасадорка Крусти.
 Председник Пастор и амбасадорка Крусти разговарали су и о географским, демографским, политичким и економским карактеристикама АП Војводине као и раду покрајинског парламента и изборном систему. 
Ознаке:

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs