Вести


Председник Пајтић положио камен темељац за централну кухињу Радосног детињства

Нови Сад , 29. новембар 2011.
-A A +AПредседник Пајтић положио камен темељац за централну кухињу Радосног детињства.

Нови Сад , 29. новембар 2011. .

Нови Сад, 29. новембар 2011. године - Председник Владе Војводине др Бојан Пајтић је данас у Новом Саду, свечано положио камен темељац за изградњу централне кухиње предшколске установе „Радосно детињство". За овај вредан пројекат, који ће се налазити у зони Север, Покрајински фонд за капитална улагања издвојио је 541 милион динара. Председник Пајтић је овом приликом подсетио да је Влада Војводине до сада саградила и реконструисала 27 предшколских установа на подручју наше покрајине и додао:

„Међу новосаграђеним објектима, вртић „Гуливер" на Новом Насељу, један је од највећих у овом делу Европе, а централна кухиња за потребе најмлађих, према речима стручњака, по својој концепцији и величини биће такође, јединствена у свом окружењу. Ми смо инвестирали у овај пројекат, који је веома значајан, не само из разлога што поседује капацитете за припрему преко 100.000 здравих оброка дневно за малишане из 67 вртића у Новом Саду, већ и због тога што представља снажан замајац и подршку грађевинској оперативи, која ће имати пуне руке посла у наредних 140 дана".

У новом објекту биће кухиња, вешерница и одељење техничке службе. Предвиђено је да кухиња буде опремљена најсавременијом опремом за прихват, обраду и дистрибуцију намирница по "хасап" систему контроле хране и према мноштву ИСО стандарда. Иначе, у вртиће Радосног детињства тренутно долази 15.500 малишана, а храном их снабдевају две кухиње.
Полагању камена темељца присуствовали су и градоначелник Новог Сада Игор Павличић, директор Фонда за капитална улагања Небојша Маленковић и директор „Радосног детињства" Борислав Самарџић.

Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs