Вести


Председник Пајтић пустио у рад пречистач отпадних вода у Ковачици

Нови Сад , 03. октобар 2014.
-A A +AПредседник Пајтић пустио у рад пречистач отпадних вода у Ковачици.

Нови Сад , 03. октобар 2014. .

Председник Покрајинске владе др Бојан Пајтић пустио је у рад пречистач отпадних вода и 11 километара канализационе мреже у општини Ковачица. Изградњу капиталне инвестиције, која чини базни део комуналне канализационе мреже у општини Ковачица, финансирао је покрајински Фонд за капитална улагања са 171 милион динара. На новоотворени пречистач отпадних вода биће прикључена и насеља Дебељача и Падина. Отварању погона је присуствовао и в.д. директора Фонда за капитална улагања АП Војводине Небојша Маленковић.

Након пуштања у рад постројења за пречишћавање отпадних вода, које је изграђено према домаћим техничким решењима усклађеним са европским стандардима, председник Покрајинске владе др Бојан Пајтић је изјавио да је политика Покрајине у претходном периоду била усмерена на то да се становницима Војводине, па и општине Ковачица, у 21. веку, обезбеде услови за здрав и пристојан живот.

„Преко Фонда за капитална улагања до сада је изграђено 1050 километара атмосферских и фекалних канализационих мрежа у 83 насељена места у Војводини“, казао је председник Пајтић и додао да када они, који покушавају да сруше Покрајинску владу, ураде бар десет одсто од онога што је покрајинска администрација до сада урадила, „могу слободно да се јаве“.

Председник општине Ковачица Мирослав Кришан је казао да је захваљујући средствима Фонда за капитална улагања завршена прва фаза једне од највећих капиталних инвестиција у општини Ковачица, којом је омогућено да се око 800 домаћинстава, у наредних неколико месеци, прикључи на канализациону мрежу.

„Данас смо добили обећање да ће се започети са реализацијом друге и треће фазе започетог пројекта, што подразумева да ће 80 одсто Ковачице бити покривено канализационом мрежом“, казао је председник општине Мирослав Кришан.

Мартин Злох, председник Месне заједнице Ковачица и посланик у Скупштини АП Војводине, казао је да ће, данас пуштен у рад пречистач отпадних вода, значајно побољшати квалитет живота грађана Ковачице, како у еколошком, тако привредном смислу.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs