Вести


Председник Пајтић разговарао са шефом Делегације Европске уније у Србији Мајклом Девенпортом

Нови Сад , 16. март 2015.
-A A +AПредседник Пајтић разговарао са шефом Делегације Европске уније у Србији Мајклом Девенпортом.

Нови Сад , 16. март 2015. .

Председник Покрајинске владе, др Бојан Пајтић и шеф Делегације Европске уније у Србији, њ.е. Мајкл Девенпорт сагласили су се на данашњем састанку у Покрајинској влади, да је проналажење конструктивног и ефикасног решења за наставак радова на изградњи Жежељевог моста преко Дунава код Новог Сада, од интереса за све учеснике у реализацији пројеката, а посебно за грађане Новог Сада и покрајине Војводине. Како је наведено, сваки дан одлагања наставка радова на изградњи моста, значи и пролонгирање пројекта, а тиме и сигурно повећање трошкова његове коначне реализације.

Председник Пајтић је упознао шефа Делегације ЕУ у Србији са предлозима које је Покрајинска влада усвојила на данашњој седници, а који би требало да омогуће да се постојећи проблем разреши, те да се настави са започетим радовима на изградњи моста.

Како је председник Пајтић навео, Покрајинска влада је сачинила два предлога, која ће бити упућена Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и "Железницама Србије".

Реч је о радној верзији текста Нацрта уговора о начину преноса средстава за финансирање пројекта "Изградња Жежељевог моста преко реке Дунава у Новом Саду'' између АП Војводине, Управе за капитална улагања АП Војводине, Новог Сада и Републике Србије - Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

Други предлог је радна верзија текста Нацрта уговора о начину преноса средстава за финансирање пројекта "Изградња Жежељевог моста преко реке Дунава у Новом Саду'' између АП Војводине, Управе за капитална улагања АП Војводине, Новог Сада, Републике Србије и Акционарског друштва ''Железнице Србије'', коју је Република Србија одредила као инвеститора овог пројекта.

Шеф Делегације Европске уније у Србији, Мајкл Девенпорт, позитивно је оценио напор покрајинске администрације на проналажењу ефикасног решења за што бржи наставак радова на изградњи моста, те изразио уверење ће, када се упознају са предложеним решењима, она бити прихватљива и другим учесницима у реализацији пројекта.

Председник Пајтић је навео да је наставак радова на изградњи, а потом и завршетак моста, од интереса не само за грађане Новог Сада и покрајине Војводине, него и целе Србије и овог дела Европе, посебно у области привредног раста и развоја, због чега је Покрајинска влада конструктивно приступила решавању постојећег проблема. Председник Пајтић је изразио уверење да су предложена решења „формула за успешан наставак реализације пројекта“.

Састанку у Покрајинској влади присуствовали су: потпредседник Покрајинске владе Бранислав Богарошки, покрајински секретар за међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Бранислав Бугарски, покрајински секретар за финансије Зоран Радоман и директор Управе за капитална улагања АП Војводине Небојша Маленковић.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs