Вести


Председник Пајтић са аустријским амбасадором Ајгнером

Нови Сад , 29. јануар 2014.
-A A +AПредседник Пајтић са аустријским амбасадором Ајгнером.

Нови Сад , 29. јануар 2014. .

Председник Владе АП Војводине др Бојан Пајтић примио је данас у посету Њ.Е. др Јоханеса Ајгнера (Јоhannes Еigner), амбасадора Републике Аустрије у Србији, који данас борави у званичној посети Војводини.
Председник Пајтић и амбасадор Ајгнер су констатовали да је сарадња АП Војводине и Аустрије успешна, и изразили уверење да ће као таква бити бити настављена.
Аустријски амбасадор изразио је подршку нашем путу европских интеграција. Похвално се изразио на рачун протекле сарадње коју смо остварили, нагласивши да Војводина служи као добар пример целој Европи у погледу остваривања добрих међунационалних односа и регионалног повезивања.
Председник Пајтић је казао да је Аустрија један од најзначајнијих привредних партнера АП Војводине.
„Веома ценимо оно што је Влада Аустрије, преко своје развојне агенције (АДА), учинила за реализацију више значајних развојних пројеката у Војводини. Подршком од 5 милиона евра, коју смо добили од аустријске Владе формиране су покрајинске институције попут ВИП фонда, који је привукао бројне стране инвеститоре“.
Председник Владе Војводине подсетио је и да сарадња и преговарање Војводине и покрајине Штајерске, има за резултат Споразум о наставку сарадње о привлачењу инвестиција.
„Аустријски капитал, који је у значајној мери присутан на нашем подручју, укључујући и скоро отворени погон у Оџацима "Мagna International", шаље довољно снажан сигнал да смо подручје вредно инвестирања.“
Председник Владе Војводине истакао је, да када је реч о поменутој помоћи у оквиру које је остварен велики број активности из Програма привредног развоја Војводине, то потврђује чињеницу да је заиста реч о несебичној подршци и пријатељству који наша покрајина и Аустрија остварују.
Обе стране су истакле да се досадашња сарадња наше две земље, као и регионална сарадња АП Војводине са покрајином Штајерском, одвија у складу са обостраним очекивањима.
Саговорници су се сложили да би један од начина за унапређење наше сарадње био њен наставак у оквиру пружања подршке програмима који доприносе развоју наше покрајине.

У разговору о могућностима проширења сарадње, у коме је учествовао и покрајински секретар за регионалну сарадњу и локалну самоуправу Бранислав Бугарски, наведено је да је европски пут Србије и Војводине прави начин којим се обезбеђује развој и којим отварају пут за конкурисање и код других европских фондова са значајнијим ресурсима.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs