Вести


Председник Пајтић свечано отворио нови базен у Суботици

Нови Сад , 30. април 2012.
-A A +AПредседник Пајтић свечано отворио нови базен у Суботици.

Нови Сад , 30. април 2012. .

Нови Сад, 30. мај 2012. године - Председник Владе Војводине др Бојан Пајтић, министар заштите животне средине, рударства и просторног планирања Републике Србије Оливер Дулић и градоначелник Суботице Саша Вучинић, свечано су отворили данас затворени базен у суботичком насељу Прозивка.
Притиском на дугме тајмера, у присуству бројних гостију и грађана Суботице, свечано су зауставили тзв. сат поверења, који је мерио тачно време до завршетка радова на овом пројекту за који је био предвиђен рок од 180 дана. Дигитални сат је показао да је базен завршен раније за нешто више од 36 дана.
Председник Пајтић подсетио је овом приликом да је Влада Војводине у протекле четири године инвестирала у Суботици више од 6 милијарди динара у пројекте, који се односе на отварање нових радних места, развој економије и у инфраструктуру: путеве, гасовод, водоводну и канализациону мрежу.

Омогућили смо да кроз овакве пројекте привучемо и домаће и стране инвеститоре, тако да данас неки велики светски брендови долазе у Суботицу.Да би се повећала атрактивност града потребни су овакви објекти. Повећана је атрактивност Суботице и за инвеститоре и за туристе, али оно што је најважније што су генерације које су чекале изградњу једног оваквог објекта то и дочекале. Показало се да када се успостави добра сарадња на свим нивоима власти - локалном, покрајинском и републичком, може да се направи један пројекат који штеди и новац и време. Овај пројекат је јефтинији него што је предвиђено, а и изграђен је раније него што је дефинисано, а финансира се средствима покрајинске и републичке владе по пола", казао је председник Владе Војводине честитајући гарђанима Суботице нови објекат.

„Влада Републике Србије је преко овог пројекта издвојила за град Суботицу 560 милиона динара. Изградња базена коштала је 433 милиона динара, што је мање од средстава која су била планирана буџетом", навео је данас у Суботици Оливер Дулић, министар заштите животне средине, рударства и просторног планирања Републике Србије. Он је пројекат затвореног базена у Суботици назавао најуспешнијим грађевинским пројкетом у историји Србије. Како је казао, у Србији је данас 250 активних градилишта, који се односе на огроман број школа, домова здравља, домове културе, стадионе и базене, спортске хале, разнородну инфраструктуру, чак и мостова који су завршени или ће то бити током ове сезоне, захваљујући Програму помоћи грађевинској индустрији у условима светске економске кризе. За 246 пројеката у земљи предвиђено је 18 милијарди динара, а половину средстава обезбедила је Покрајина.

Градоначелник Суботице Саша Вучинић уз посебну захвалност онима који су омогућили изградњу оваквог изузетног објекта, захвалност је упутио и неимарима који су несебично и даноноћно радили како би овај пројекат данас био завршен.

Површина овог објекта износи 3.682 квадрата, а са околним уређењем 4.916 квадрата. Затворени градски базен има два базена - већи, димензија 33,33 са 25 метара, и мањи, димензија 12,5 са 8 метара, за обуку непливача и рекреативце. Базен има и пратеће садржаје неопходне за функционисање објекта, а предвиђена је и употреба алтернативних извора енергије у циљу смањења трошкова одржавања и функционисања будућег објекта.

Свечаном обележавању почетка радова присуствовали су и појкрајински секретар за спорт и омладину Модест Дулић и покрајински секретар за здравство, социјалну политику и демографију др Атила Ченгери.

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs