Вести


Председник Покрајинске владе Игор Мировић посетио општину Темерин

Нови Сад , 29. новембар 2017.
-A A +AПредседник Покрајинске владе Игор Мировић посетио општину Темерин.

Нови Сад , 29. новембар 2017. .

Председник Покрајинске владе Игор Мировић данас је у Темерину изјавио да је заједничким снагама локалне управе, Покрајинске владе и надлежних служби министарстава на националном нивоу, покренут талас обнове јавних објеката у овој општини.

Након састанка са председником Општине Темерин Ђуром Жигом, на коме је поред анализе оног што је урађено у протеклих годину и по дана, било речи и о будућим пројектима, Мировић је обишао реновирану Основну школу „Петар Кочић“, радове на изградњи комуналне канализационе инфраструктуре у овом месту и радове на реконструкцији амбуланте у Бачком Јарку.

„На нашу заједничку иницијативу припремамо реконструкцију предшколске установе у Сиригу и заједнички се ради и у делу комуналне инфраструктуре. Припремамо и нове пројекте, као што су уређење центра Темерина, кружни ток као део прилаза индустријској зони, пешачко-бициклистичка стаза до Јегричке. Припремамо се да у наредној и у 2019. години заједнички уђемо, још амбициозније, у изградњу пречистача и у припрему пројектно-техничке документације за обилазницу и за другу траку пута од Новог Сада до Бачког Јарка“, рекао је председник Покрајинске владе.

Мировић је нагласио да Темерин није добијао довољно средства, још од оснивања Фонда за капитална улагања, од 2006. до 2016. године много мање у односу на друге општине у Војводини.

„Издвојићемо више средстава за темеринску општину у наредним годинама, а већ смо у 2017. години демонстрирали ту своју политику равномернијег односа према општинама, без било каквих других критеријума осим критеријума који су везани за степен развијености, степен оспособљености да општине припреме пројектну документацију, за смисао улагања, пре свега у економски развој и у одржавање јавних објеката који треба да служе свим грађанима“, рекао је Мировић и додао да ће свака општина бити успешна онолико колико буде водила пажњу о јавним објектима, као што су предшколске установе, школе, домови здравља, затим о индустријским зонама као местима где се ствара нова вредност за општину и предузетницима, као и о ефикасности сопственог система.

Више од 45 милиона динара из буџета Републике Србије уложено је у обнову школске зграде Основне школе „Петар Кочић“ у Темерину. Изведени су радови на термо-изолацији фасаде, замена спољашње и унутрашње столарије, подигнута је енергетска ефикасност школе, затим на санацији санитарних чворова и други радови. За изградњу западног колектора канализационе мреже у Темерину је из покрајинског буџета обезбеђено 20 милиона динара. Амбуланта темеринског Дома здравља у Бачком Јарку је стара преко 50 година и у њу није деценијама улагано. За њену реконструкцију, која ће бити завршена до краја године, из Покрајине је обезбеђено 11,23 милиона динара.

У делегацији АП Војводине су потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице Михаљ Њилаш и директор Управе за капитална улагања Недељко Ковачевић.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs