Вести


Председник Покрајинске владе Игор Мировић присуствовао светој архијерејској литургији у храму рођења Пресвете Богородице у Сремској Каменици

Нови Сад , 21. септембар 2019.
-A A +AПредседник Покрајинске владе Игор Мировић присуствовао светој архијерејској литургији у храму рођења Пресвете Богородице у Сремској Каменици.

Нови Сад , 21. септембар 2019. .

Председник Покрајинске владе Игор Мировић присуствовао је данас светој архијерејској литургији коју је служио Епископ сремски Василије у храму рођења Пресвете Богородице у Сремској Каменици.

Том приликом додељене су грамате заслужнима за обнову храма изграђеног 1737. године. Последње две године, на иницијативу управе храма и уз подршку председника Покрајинске владе и Града Новог Сада обновљена је унутрашњост храма, а за наредне године планирана је изградња парохијског дома и обнова старе Српске народне школе која је почела са радом 1701. године и која ће бити претворена у музеј.

Светој архијерејској литургији присуствовали су и представници градске управе, Покрајинског и Градског завода за заштиту споменика културе, Министарства унутрашњих послова и Војске Србије.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs