Вести


Председник Покрајинске владе састао се са амбасадором Републике Аустрије

Нови Сад , 02. октобар 2014.
-A A +AПредседник Покрајинске владе састао се са амбасадором Републике Аустрије.

Нови Сад , 02. октобар 2014. .

Председник Покрајинске владе др Бојан Пајтић примио је њ.е. др Јоханеса Ајгнера (Johannes Eigner), амбасадора Републике Аустрије у Србији и у разговору истакао да је Аустрија један од највећих инвеститора на територији Војводине и држава која је пружила значајну подршку привредном развоју наше Покрајине.

Захваљујући финансијској помоћи Аустрије, која је преко своје државне развојне агенције финасирала више пројеката из Програма привредног развоја Војводине, данас у Војводини постоје значајне институције као што су Фонд за промоцију инвестиција у Војводини (ВИП фонд) и Едукативни центар, које су у потпуности испуниле очекивања. О томе говоре и подаци да у Војводини данас активно ради двадесетак компанија из Аустрије.

"Аустрија је земља на коју смо наслоњени економски, о чему говоре подаци о скоро избалансираној робној размени, али и културлошки и цивилизацијски", рекао је председник Пајтић и посебно истакао изузетно развијену сарадњу АП Војводине и аустријске Покрајине Штајерске, која се на основу споразума из 2003. године, између осталог, одвија у области привреде и увођењу нових технологија у агроиднустрији, кроз сарадњу универзитета и другим областима.

Амбасадор Аустрије и председник Покрајинске владе сложили су се да су искуства из досадашње вишеслојне сарадње веома позитивна и да не постоје разлози да се она не настави истим интензитетом, а Дунавска стратегија отвара могућност за реализацију нових пројеката.

У разговору председника Покрајинске владе др Бојана Пајтића и амбасадора Аустрије Јоханеса Ајгнера било је речи и о актуелним питањима која се односе на функционисање органа Покрајине, као што су потреба доношења закона о надлежностима и закона о финансирању АП Војводине, као и о медијским и интелектуалним слободама.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs