Вести


Представа посвећена Дану жена

Нови Сад , 08. март 2013.
-A A +AПредстава посвећена Дану жена.

Нови Сад , 08. март 2013. .

Нови Сад, 8. март 2013. године - Поводом 8. марта, Међународног дана жена, у холу Владе Војводине, изведена је представа „Живот по мојој мери", чије су приказивање омогућили Покрајински секретаријат за привреду, запошљавање и равноправност полова, Завод за равноправност полова, Канцеларија за инклузију Рома, ,,ЦАРЕ" Србија и Новосадски хуманитарни центар. Представи су присуствовати Мирослав Васин, покрајински секретар за привреду, запошљавање и равноправност полова и сарадници из Секретаријата.

Иако је глобално постигнут значајан напредак у остваривању права жена на пољу равноправности, многе жене се свакодневно суочавају са различитим видовима дискриминације. Представа „Живот по мојој мери" је исечак из реалности живота ромских девојчица и дечака, те представља мозаик директних и индиректних искустава учесника и учесница у образовању. Представа је резултат двогодишњег рада са групом младих из Новог Сада и Бечеја у оквиру пројекта „Иницијатива за образовање ромских девојчица", који реализују Новосадски хуманитарни центар и ,,ЦАРЕ" Србија уз подршку ,,Аустриан Девелопмент Цооператион".

Представа је инспирисана методологијом Позоришта потлачених и Форум театра, а публика има активну улогу у измени тока представе својим предлозима, испробавајући решења на сцени која би могла допринети уклањању препрека и унапређењу образовања ромских девојчица.

Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs