Вести


Представљени конкурси за 2016. годину Покрајинског секретаријата за спорт и омладину

Нови Сад , 27. јануар 2016.
-A A +AПредстављени конкурси за 2016. годину Покрајинског секретаријата за спорт и омладину.

Нови Сад , 27. јануар 2016. .

У складу са праксом коју примењује последње три године, Покрајински секретаријат за спорт и омладину на челу са ресорном секретарком Мариником Тепић, представио је данас конкурсе који ће се реализовати у току 2016. године. Иако је буџет ресорног секретаријата ове године смањен за око 60 посто у односу на прошлогодишњи, секретарка Тепић истакла је да ово није разлог да се не буде одговаран према свим корисницима тих средстава.

„Држимо се, сада већ слободно могу рећи традиције, и на самом почетку године желимо да упознамо наше кориснике са динамиком којом ће се објављивати конкурси у текућој години. Овогодишњи буџет Покрајинског секретаријата за спорт и омладину, битно је смањен у односу на прошлогодишњи, али то није разлог да се не ради на побољшању услова, било када је реч о школском спорту, спорту уопште и положају младих у АП Војводини“, изјавила је Мариника Тепић.

„Данас смо расписали два целогодишња конкурса, у области спорта у износу од 143 милиона динара и у области омладинског сектора у износу од 22,5 милиона динара, и они ће, као и до сада, бити отворени до децембра. Када је реч о спорту, у фебруару нас очекује конкурс за организацију међународних спортских приредби од интереса за АП Војводину и то у износу од 10 милиона динара, као и конкурс за афирмацију жена у спорту у износу од 2 милиона динара. После великог успеха конкурса, који смо прошле године први пут расписали, а то је конкурс за санацију, адаптацију и опремање омладинских организација, организација за младе и омладинских домова и домова културе, расписаћемо га и ове године и то такође у фебруару. Ово је уједно и једини конкурс чији је буџет повећан ове године са 8 милиона динара на 10 милиона“, рекла је секретарка Тепић.

„Желим да истакнем и да ћемо поред смањења буџета, као и претходних година, стипендирати наше најмлађе спортисте, јуниоре и кадете, тако да ће и ове године преко покрајинских гранских савеза бити одабрано педесеторо њих и још десет младих и перспективних тренера, о тиме ћемо и даље остати једини државни орган који на овај начин помаже наше младе спортске наде. Такође, приоритет ће нам бити здравље наших младих широм Војводине, било када је реч на побољшању школског спорта или кроз пројекте омладинског сектора“, навела је покрајинска секретарка за спорт и омладину Мариника Тепић.


Извор: Саопштење Покрајинског секретаријата за спорт и омладину

Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs