Вести


Представљен програм 15. Београдског фестивала игре

Нови Сад , 05. март 2018.
-A A +AПредстављен програм 15. Београдског фестивала игре.

Нови Сад , 05. март 2018. .

Данас је у Покрајинској влади одржана прес- конференција поводом јубиларног 15. Београдског фестивала игре, који ће се одржати од 15. марта до 4. априла, чији учесници ће наступити и у Српском народном позоришту.

Под слоганом „Престоница“, један од најважнијих фестивала уметничке игре у свету, у оквиру свог програма представиће 15 трупа из 14 земаља.
На овогодишњој манифестацији публици у Новом Саду, по први пут, представиће се „Балет Хонгконга“ и најпознатији аустралијски ансамбл, са делима Габријеле Ненкајвел, Рафаела Боначеле и Ченга Цунга Лунга.

„Окупили смо се сјајним поводом, и верујем да ћемо кроз програм и садржај Фестивала, и гостовања трупа са свих меридијана, подићи ниво на културној лествици. Чини ми се да смо квалитетом, посвећеношћу и заједничким ангажмананом, а пре свега трудом који улаже директорка фестивала, успели да представимо АП Војводину и Град Нови Сад на најбољи могући начин“, изјавио је председник Мировић.

Аја Јунг, оснивач и директор „ Београдског фестивла игре“, захвалила се Покрајинској влади и Граду Новим Саду на подршци и сарадњи, и представила најспектакуларнији део програма Фестивала који ће бити одржан у Новом Саду 21. марта и 3. априла.

На конференцији за медије говорио је и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и том приликом изјавио да је велика част бити домаћин фестивала у години у којој се обележава 70. година Балетске школе у Новом Саду, и изградње зграде Музичко- балетске школе са првом концертном двораном.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs