Вести


Представљен текст Нацрта статута АП Војводине

Нови Сад , 31. март 2014.
-A A +AПредстављен текст Нацрта статута АП Војводине.

Нови Сад , 31. март 2014. .

Председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор одржао је данас састанак Колегијума Скупштине АПВ, Одбора за питања уставно-правног положаја Покрајине и чланова Радне групе за израду Нацрта статута АП Војводине.

Председник Радне групе Слободан Орловић детаљно је представио члановима Колегијума и Одбора текст који је Радна група сачинила у складу са закључцима донетим од стране Одбора за питања уставно-правног положаја Покрајине.

На састанку је договорено да у периоду од 8. до 18 априла буду додатно усаглашавани ставови и обављене консултације са посланичким групама, како би се после 18. априла одржала и седница Одбора за питања уставно-правног положаја Покрајине, на којој ће бити утврђен и коначан текст Нацрта статута АП Војводине.

Председник Пастор, који је председавао састанком, рекао је да постоји амбиција да се седница Скупштине АП Војводине, на којој ће бити разматран Нацрт статута АП Војводине, буде одржана крајем априла или почетком маја, како би се оставило довољно времена да у складу са одлуком Уставног суда Србије, Статут буде потврђен и у Народној скупштини Републике Србије до 6. јуна 2014 године.

Текст Нацрта статута АП Војводине од сутра ће бити доступан на интернет презентацији Скупштине АП Војводине.


Извор: Саопштење из Кабинета председника Скупштине АПВ
Ознаке:

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs