Вести


Преко две хиљаде учесника на 11. Спортској олимпијади радника Војводине у Србобрану

Србобран , 04. јул 2015.
-A A +AПреко две хиљаде учесника на 11. Спортској олимпијади радника Војводине у Србобрану.

Србобран , 04. јул 2015. .

Да раднички спорт гледано кроз историју заузима посебно место у Војводини, говори и податак да се Спортска олимпијада радника Војводине одржава више од четрдесет година. Данас је у Србобрану свечано отворена једанеста по реду ова традиционална спортска манифестација која има за циљ промоцију рекреативног спорта, неговање здравих стилова живота, али и дружења и стварања успомена свих учесника који ће у наредним данима на спортским теренима показати своје спортске вештине.Преко две хиљаде Војвођана који ће се такмичити у разним спортским дициплинама, поздравила је покрајинска секретарка за спорт и омладину Мариника Тепић, која је и званично отворила сам догађај.
„Спорт је у Војводини одувек заузимао посебно место, и то не само професионални, већ и школски спорт, рекреативни – спорт за све нарочито. Податак да је Спортска олимпијада радника Војводине навршила четири деценије континуираних едиција само говори у прилог томе, а када једна спортска манифестација проналази своје место у спортском свету толико година сасвим је очито да је реч о квалитетном догађају о коме треба водити посебно рачуна.
Спортска олимпијада радника Војводине окупља велики број учесника из Срема, Баната и Бачке којима није превасходни циљ победа, већ и дружење, упознавање са колегама из других делова наше Војводине и да кроз рекреацију унапреде најпре своје здравље, као и контакте и социјални живот, а посебно тимски рад, као једну од најпрепознатљивијих вредности радничког спорта.
Ова 11. едиција СОРВ, чији је домаћин општина Србобран, доказ је да праве вредности могу да се негују и у не тако златном времену за спорт уопште, а за то су највише заслужни организатори – Олимпијски комитет Спортске олимпијаде радника Војводине и Синдикат, Савез Спорт за све Војводине на челу са господином Милорадом Перишићем као наш репрезентативни покрајински грански савез у рекретативном спорту, и представници општине Србобран.“
Покрајинска секретарка мариника Тепић истакла је значај овог спортског догађаја и то не само током његовог трајања, већ и током припрема, јер се у град и општину домаћина Спортске олимпијаде радника Војводине улажу значајна средства.
„Као и у претходним циклусима, а у сарадњи са домаћинима, Покрајински секретаријат за спорт и омладину је у протекле 3 године изузетно уложио у развој спортске инфраструктуре Србобрана како би се задовољили неопходни стандарди за такмичења у разним спортским дисциплинама. Такође, помогли смо и у организацију самог догађаја, јер држимо да традицију увек треба неговати и поштовати. Стога не чуди што се идеја спортске олимпијаде радника, која је потекла баш у Војводини, шири даље по Европи.“
Пред самог отварања Спортске олимпијаде радника Војводине у великој сали Општине Србобран одржана је и стручна трибина „Спортско – рекреативне активности радника у функцији квалитета рада и живота“ у организацији Савеза спорта за све Војводине, а на којој су говорили еминентни професори са новосадског и београдског универзитета.


Извор: ПС за спорт и омладину

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs