Вести


Признање за допринос афирмисању права на приступ информацијама од јавног значаја и транспарентност у раду

Нови Сад , 29. септембар 2017.
-A A +AПризнање за допринос афирмисању права на приступ информацијама од јавног значаја и транспарентност у раду.

Нови Сад , 29. септембар 2017. .

Међународни дан права јавности да зна, у Србији и свету обелжен је јуче, са циљем промовисања права на слободан приступ информацијама, као једног од основних људских права и подстицања грађана да користе своје право, а јавне власти на већу транспарентност у раду.

Право на слободан приступ информацијама представља основно људско право и један је од фундаменталних принципа добре управе.

Поводом обележавања Међународног дана права јавности да зна, државним институцијама, које су у претходној години показале највећи напредак у афирмисању права на слободан приступ информацијама и за транспарентност у раду, Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности јуче је доделио признање.
Овогодишњи добитник Признања за допринос афирмисању права на приступ информацијама од јавног значаја и транспарентност у раду у категорији покрајинских органа јавне власти додељена је Покрајинском секретаријату за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице, а признање је примио покрајински секретар, Михаљ Њилаш.

„Право јавности да зна, као вид контроле грађана над радом органа власти, једна од основних претпоставки за транспарентан и законит рад органа власти на свим нивоима. Стога су подаци о свим нашим активностима грађанима доступни на седам језика и два писма.“, поручио је секретар Њилаш поводом доделе признања.

Међународни дан права јавности да зна, у Србији и свету обележава се сваког 28. септембра, са циљем промовисања права на слободан приступ информацијама, као једног од основних људских права и подстицања грађана да користе своје право, а јавне власти на већу транспарентност у раду.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs