Вести


Пријем за Михаила Дудаша и представнике aтлетских савеза Србије и Војводине у Покрајинској влади

Нови Сад , 15. јул 2016.
-A A +AПријем за Михаила Дудаша и представнике aтлетских савеза Србије и Војводине у Покрајинској влади.

Нови Сад , 15. јул 2016. .

Председник Покрајинске владе Игор Мировић и покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез приредили су пријем за нашег познатог атлетичара Михаила Дудаша. Повод за данашњи сусрет у Покрајинској влади је најновији, велики успех који jе постигао Михаил Дудаш – бронзана медаља у десетобоју – у једној од најтежих атлетских дисциплина на Шампионату Европе у Амстердаму.

На пријему су присуствовали и председник и генерални секретар Атлетског савеза Србије Веселин Јевросимовић и Слободан Бранковић, председник Атлетског савеза Војводине Стеван Зорић и тренер Феђа Камаси.

Честитајући на освојеној медаљи Михаилу Дудашу, као и на врхунском успеху који је постигла Ивана Шпановић, председник Покрајинске владе Игор Мировић изјавио је да такви спортски резултати обавезују да се у овој области још више ради на стварању предвидивог система за развој атлетике као базичног спорта и услова за тренирање не само „спортских лавова“ као што су Михаило Дудаш и Ивана Шпановић, већ и будућих генерација атлетичара и огромног потенцијала који постоји у атлетском спорту у читавој нашој земљи, посебно у Војводини. У том смислу, најавио је трогодишњи план инвестирања нове Покрајинске владе у спортску инфраструктуру, дефинисање пројеката који се могу реализовати у кратком року и оних који захтевају дужи рок и заједничку снагу локалних самоуправа, институција и спортских савеза и организација са свих нивоа на њиховој реализацији.

„Важно је да не дајемо лажна обећања, већ да приступимо организовано и да добро планирамо, те да, у оним деловима где је то заиста потребно, помогнемо развоју спортске инфраструктуре јер ћемо тако имати још више шампиона у будућности, попут Махајла Дудаша и Иване Шпановић који су осветлали образ и своје државе и спорта чију славу проносе“, изјавио је председник Мировић.

У изјави за медије, Михаило Дудаш је рекао да је спреман за Олимпијске игре, да постигне нови државни рекорд и да се бори за што бољи пласман. Истакао је да Нови Сад заслужује да има атлетски стадион, као и халу за тренинге у затвореном простору.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs