Вести


Пријем за олимпијце у Покрајинској влади

Нови Сад , 02. август 2016.
-A A +AПријем за олимпијце у Покрајинској влади.

Нови Сад , 02. август 2016. .

Председник Покрајинске владе Игор Мировић и покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез, на пријему у Покрајинској влади, свечано су испратили спортисте из Војводине, њихове тренере и спортске функционере, на Олимпијске игре у Рио, пожелевши им да буду успешни и да достојно представе Србију и спорт.

Игор Мировић је рекао да су многи од олимпијаца, који су из Војводине, славу спорта и своје земље већ пронели до оних висина које изазивају снажне емоције, као недавно Ивана Шпановић са златном медаљом на европском такмичењу, те да верује да ће по повратку из Бразила поново бити заједно на неком од балкона.

Председник Покрајинске владе поручио је спортистима да је обавеза покрајине да чини много више него до сада на стварању услова за развој спорта.

„Зато смо и направили планове за развој спортске инфраструктуре, посебно у оним деловима Војводине у којима то до сада није био случај. Бројне су иницијативе у многим општинама и градовима да помогнемо и ми ћемо у складу са расположивим средствима, то и чинити. Идеја је да мотивишемо нове, будуће олимпијце, који ће једног дана заменити вас и да у спорту, као и у свим другим областима у животу, имамо континуитет, снагу и традицију“, поручио је Мировић.

Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез захвалио се олимпијцима што су се, и поред великих обавеза пред пут, окупили данас у Покрајинској влади.

„Својим радом, посвећеношћу, талентом и одрицањем, дошли сте до момента када имате шансу да у најјачој конкуренцији испишете нову страницу светског и српског спорта. Спорт је од изузетног значаја за нашу земљу, а ви сте најбољи амбасадори наше земље и најбољи промотери правих вредности, на које сви треба да се угледамо“, рекао је Владемир Батез.

Жељко Трајковић, члан Председништва Олимпијског комитета и председник Рвачког савеза Србије, рекао је да пријем у Покрајинској влади представља снажан подстрек и подршку спортистима на предстојећој Олимпијади.

Преузмите документа:

File Novi Sad, Igor Mirovic predsednik Pokrajinske vlade, podrska nasim olimpicima koji idu da se takmice u Brazil, izjava.mp4

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs