Вести


Пријем за Перу Зупца поводом „Шантићеве награде“

Нови Сад , 30. октобар 2017.
-A A +AПријем за Перу Зупца поводом „Шантићеве награде“ .

Нови Сад , 30. октобар 2017. .

Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама професор Мирослав Штаткић, примио је данас песника Перу Зупца поводом „Шантићеве награде“ који му је недавно доделило Српско просвјетно и културно друштва „Просвјета“ из Мостара.

Ова престижна награда се додељује у оквиру манифестације „Шантићеве вечери поезије“, а Штаткић је, честитајући Зупцу, изразио задовољство што је ове године припала песнику који је, уз самог Шантића, најнежније и најснажније опевао Мостар којем је целом душом припадао.

„Најлепши лирски стихови настали у Мостару и преточени у непоновљиве и непролазне „Мостарске кише“, доказ су да уметности не познаје ни време, ни границе, ни предрасуде“, додао је Штаткић.

Према његовим речима, моћ велике поезије јесте у томе да, без обзира где се уметник налази, живи и постоји, своју поруку, дубоко и за вечност, уреже у душу свакога ко је прочита.

„То је порука љубави и лепоте, баш онаква какву нам је, давних дана, оставио и сам Алекса Шантић“, нагласио је Штаткић.

Захваливши на честиткама, 72-огодишњи Зубац је рекао да, у годинама у којима он јесте, „Шантићева награда“ заправо заокружује његов однос са завичајем.

„Завичај нас формира у младом добу, али и остаје у нама заувек. Отуда и посебан, узвишен осећај када примате једно овакво признање, а звона мостарске цркве то најављују и прате“, закључио је велики песник


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs