Вести


Проглашени победници манифестације „Камп без граница, Кањижа 2018“

Нови Сад , 23. јун 2018.
-A A +AПроглашени победници манифестације „Камп без граница, Кањижа 2018“.

Нови Сад , 23. јун 2018. .

У Кањижи на Градској плажи „Штранд“, одржана је данас церемонија свечаног проглашења победника прве, од две, овогодишње манифестације потпројекта „Камп без граница, Кањижа 2018“, који је организован у сарадњи Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице и Центра за младе „Ана и Бастиан“ из Кањиже, у овиру пројекта Покрајинске владе „Афирмација мултикултурализма и толеранције у Војводини“.

Првенствени циљ наведеног потпројекта је афирмација позитивних вредности мултикултурализма и промовисање међусобног суживота заједница са територије АП Војводине, а кроз пружање прилике ученицима средњих школа са територије целе Војводине да се у оквиру два четвородневна кампа друже, међусобно упознају и надмећу у популарним играма вештине, спретности и знања. Специфичност овог потпројекта огледа се у томе што су екипе мешовите по својој полној и етничкој структури, формиране од представника различитих школа које учествују.

У овогодишњим такмичењима учествовало је 120 ученика и 16 професора из 16 средњих школа.

На завршним свечаностима, одржано је финално такмичење у званичном такмичарском делу игара, након чега су присутне поздравили Михаљ Њилаш, потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице и Роберт Фејстамер, председник општине Кањижа.

Најуспешнијим екипама додељене су медаље и трофеји а свим учесницима захвалнице и пригодни поклони. Најуспешнија екипа такмичарског дела програма као и екипа-победник у фер-плеју одређена гласовима свих учесника, награђене су едукативним путовањем у ораганизацији Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs