Вести


Проглашени победници омладинског летњег кампа OASIS у Кањижи

Кањижа , 22. август 2019.
-A A +AПроглашени победници омладинског летњег кампа OASIS у Кањижи.

Кањижа , 22. август 2019. .

Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар Михаљ Њилаш и председник Општине Кањижа Роберт Фејстамер уручили су пехаре и медаље победницима омладинског летњег кампа OASIS, на градској плажи у Кањижи.

Овај камп организовао је Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице, уз подршку три пројектна партнера: Општине Киштелек из Мађарске, Општине Кањижа и Фонда „Европски пословиˮ АП Војводине.

Камп је суфинансиран у оквиру Interreg-IPA програма прекограничне сарадње Мађарска–Србија и интегрални је део пројекта „Комплементарни туристички развој Киштелека и Кањиже, заснован на природним ресурсима – као међуповезаним различитим елементима регионалног туристичког системаˮ.

У периоду између 15. и 22. августа, 138 младих из 16 средњих школа с територије АП Војводине, под надзором 16 наставника, такмичило се у мешовитим тимовима, у спретности, координацији, креативном размишљању и оријентирингу. Поред тога, учествовали су и у квизовима знања и радионицама, с циљем упознавања туристичких потенцијала региона и промовисања понуде путем преношења личних искустава, као и употребом модерних видова комуникације (нпр. друштвених мрежа).

„Ове године смо први пут успели да за организовање кампа обезбедимо финансијска средства Европске уније. Захваљујући томе, између осталог, изградили смо нове спортске терене у Кањижи, који ће бити на располагању младима. Пошто је тема такмичења била упознавање туристичких садржаја у Кањижи и Киштелеку, млади су имали прилике да сазнају све о ова два насеља, а посебно су имали увид у садржаје који су интересантни за њихов узраст. Верујем да ће управо то допринети развоју омладинског туризма у ова два места.ˮ – изјавио је Њилаш, уочи доделе награда.

„У нашој локалној самоуправи, у протеклих 10 година, реализовало се доста европских пројеката. Увек се постављало питање колико су они видљиви за становништво и колико могу да допринесу локалном развоју. Захваљујући овом програму прекограничне сарадње Мађарска–Србија, могу се видети изграђени нови спортски терени који остају у Кањижи. Веома сам задовољан исходом ове сарадње.ˮ – рекао је председник Општине Кањижа Роберт Фејстамер.

Победник омладинског летњег кампа OASIS јесте тим „Црвене звездеˮ. Друго место освојиле су „Нинџеˮ, док се на треће место пласирала екипа „Кратко и јасноˮ. Фер-плеј награда припала је „Сивој дугиˮ. Победници такмичења, као и добитници фер-плеј награде, поред медаља, освојили су и путовање изненађења.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs