Вести


Продубљивање сарадње АП Војводине и кинеске провинције Ђилин

Нови Сад , 15. октобар 2018.
-A A +AПродубљивање сарадње АП Војводине и кинеске провинције Ђилин.

Нови Сад , 15. октобар 2018. .

Председник Покрајинске владе Игор Мировић састао се данас са делегацијом кинеске провинције Ђилин са којом је разговарао о могућностима продубљивања сарадње, са акцентом на области пољопривреде, прехрамбене, фармацеутске и ауто индустрије, саобраћајне инфраструктуре, грађевинарства и логистике.

Током разговора представљени су инвестициони потенцијали обе покрајине, уз сагледавање могућности остваривања чвршћих односа и у области културе и високог образовања.

На састанку је оцењено да је у обостраном интересу потписивање Споразума о стратешкој сарадњи, чиме ће, како је поручено, бити унапређени односи две регије.

Истакавши задовољство вишедеценијском сарадњом, председник Мировић рекао је да између Кине и Србије пре свега постоје пријатељске везе, те да је продубљивање свих међусобних односа стратешки интерес обе покрајине.

„Сарадња Републике Србије и Народне Републике Кине је на високом нивоу. Кина је један од најважнијих партнера наше земље и АП Војводина жели да допринесе јачању и интезивирању те сарадње“, истакао је председник Мировић.

Саговорници су се сагласили да значајну улогу у повезивању две регије има научно-технолошка сарадња, коју предводи Научни институт за ратарство и повртарство у Новом Саду што је добар основ за успостављање стратешке сарадње у области пољопривреде.

„Нека овај сусрет буде нови почетак наших односа који ће допринети продубљивању сарадње у бројним областима“, оценио је на састанку потпредседник Покрајинског комитета Народне политичке консултативне конференције Провинције Ђилин Ли Лонгкси.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs