Вести


Продубљивање сарадње АП Војводине и кинеске провинције Ђилин

Нови Сад , 15. октобар 2018.
-A A +AПродубљивање сарадње АП Војводине и кинеске провинције Ђилин.

Нови Сад , 15. октобар 2018. .

Председник Покрајинске владе Игор Мировић састао се данас са делегацијом кинеске провинције Ђилин са којом је разговарао о могућностима продубљивања сарадње, са акцентом на области пољопривреде, прехрамбене, фармацеутске и ауто индустрије, саобраћајне инфраструктуре, грађевинарства и логистике.

Током разговора представљени су инвестициони потенцијали обе покрајине, уз сагледавање могућности остваривања чвршћих односа и у области културе и високог образовања.

На састанку је оцењено да је у обостраном интересу потписивање Споразума о стратешкој сарадњи, чиме ће, како је поручено, бити унапређени односи две регије.

Истакавши задовољство вишедеценијском сарадњом, председник Мировић рекао је да између Кине и Србије пре свега постоје пријатељске везе, те да је продубљивање свих међусобних односа стратешки интерес обе покрајине.

„Сарадња Републике Србије и Народне Републике Кине је на високом нивоу. Кина је један од најважнијих партнера наше земље и АП Војводина жели да допринесе јачању и интезивирању те сарадње“, истакао је председник Мировић.

Саговорници су се сагласили да значајну улогу у повезивању две регије има научно-технолошка сарадња, коју предводи Научни институт за ратарство и повртарство у Новом Саду што је добар основ за успостављање стратешке сарадње у области пољопривреде.

„Нека овај сусрет буде нови почетак наших односа који ће допринети продубљивању сарадње у бројним областима“, оценио је на састанку потпредседник Покрајинског комитета Народне политичке консултативне конференције Провинције Ђилин Ли Лонгкси.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs