Вести


Прорадио мамограф у обновљеном Дому здравља у Темерину

Нови Сад , 21. март 2013.
-A A +AПрорадио мамограф у обновљеном Дому здравља у Темерину.

Нови Сад , 21. март 2013. .

Нови Сад/Темерин, 20. март 2013. године - Поводом обележавања првог Националног дана борбе против рака дојке, у Темерину је отворен обновљен простор РТГ службе Дома здравља. После реновирања, омогућено је да РТГ служба фунционише по највишим стандардима на 150 квадратних метара сређеног простора. Поред новог рентген апарата, у новим просторијама је инсталиран мамограф и ултразвук. За набавку апарата обезбеђено је 9.000.000,00 динара.За три фазе изградње нове и реконструкцију старих делова зграде Дома здравља у Темерину средства су обезбедили Покрајински секретаријат за здравство, социјалну политику и демографију, значајна средства је издвојио и Фонд за капитална улагања АП Војводине и локална самоуправа. Преостало је да се у последњој фази реконструкције Дома здравља, премести лабораторија и управа.

„Покрајински секретаријат за здравство, социјалну политику и демографију, осим набавке новог мамографа, уложио је у реконструкцију простора 1.000.000,00 динара. До данас је мамограф стајао запакован и није користио пацијентима. Реконструкцијом простора су се стекли услови да апарат ставимо на располагање корисницима здравствених услуга. Посао који смо урадили у Темерину је добар пример како сви заједно можемо да допринесемо унапређењу квалитета здравствене заштите", рекла је приликом отварања простора мсц. др Данијела Станковић Баричак, помоћник покрајинског секретара за здравство, социјалну политику и демографију.

После пуштања мамографа у рад омогућено је да се превентивни програми спроводе у очекиваном обиму - пре свега превенција малигних обољења. Поред представника Владе АП Војводине и др Елизабете В. Маринковић, директора Дома здравља у Темерину, отварању су присуствовали и Владислав Цапик, председник општине Темерин, проф. др Милош Лучић из Института за онкологију Војводине, проф. др Сања Стојановић из Клинике за радиологију Клиничког центра Војводине, директори и представници домова здравља из АП Војводине.

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs