Вести


Проф. др Бранислава Белић отворила Националну комору за моду Србије

Нови Сад , 31. октобар 2012.
-A A +AПроф. др Бранислава Белић отворила Националну комору за моду Србије.

Нови Сад , 31. октобар 2012. .

Нови Сад/ Сремски Карловци, 31. октобар - Потпредседница Скупштине АП Војводине проф. др Бранислава Белић присуствовала је свечаној промоцији и почетку рада Националне коморе за моду Србије, која је синоћ уприличена у хотелу "Премиер Президент" у Сремским Карловцима. Поздрављајући угледне госте, стране дипломате, домаће и стране представнике модне индустрије, проф. др Бранислава Белић је свечано озваничила почетак рада Нациналне коморе за моду, чије се седиште налази у Новом Саду.« Отварањем модне коморе, Нови Сад ће од сада бити центар модних дешавања у Србији. Европски модни трендови ће брже долазити у Србију, а наша мода ће лакше моћи да се пробије до европског тржишта. Имати једну овакву организацију у Србији значи имати и нове послове и нова радна места и имати један велики подстицај за будући рад у свету моде. Такодје, ми ћемо и као представници Скупштине АП Војводине у Скупштини Европских регија, кроз учешће у раду Комитета АЕР-а, радних тела која се баве овом тематиком, настојати да укажемо на постојање, значај и потенцијале Националне коморе за моду Србије како би се и она укључила у пројекте те медјународне организације «, казала је у свом обраћању потпредседница покрајинске Скупштине проф. др Бранислава Белић.
На свечаном отварању Националне модне коморе, присутнима су се обратили и председница те организације, модна креаторка Светлана Хорват, председница Европског модног савета Надиа Валева и представници Комора држава чланица тог савета. У оквиру свечаног програма одржане су и модне ревије креаторки Душанке Врањешевић и Светлане Хорват, као и музички наступи.
Национална комора за моду Србије је званични представник наше земље у Европском модном савету, од 15. марта 2012. године. Основни циљ те организације је имплементација програма Европског савета за моду и пројеката из области моде и сродних уметности. Она ће представљати нашу земљу у свету моде, као и све младе стручњаке који се баве модом, заступаће њихове интересе и пружати помоћ у развоју домаће текстилне индустрије, речено је на свечаном отварању.
Ознаке:

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs