Вести


Проф. др Зоран Милошевић примио студенте Правног факултета

Нови Сад , 28. март 2018.
-A A +AПроф. др Зоран Милошевић примио студенте Правног факултета .

Нови Сад , 28. март 2018. .

Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност, проф. др Зоран Милошевић, приредио је данас свечани пријем за студенте Правног факултета Универзитета у Новом Саду, који су освојили треће место на престижном такмичењу из међународне инвестиционе арбитраже у Франкфурту.

„Бити трећи међу 47 тимова из више од 30 земаља је велики успех нашег Правног факултета и Универзитета у Новом Саду. Врло је важно да промовишемо и друштвено-хуманистичке вредности високог образовања, посебно када се у једној симулацији арбитраже остварује важна копча са привредним развојем“, рекао је Милошевић и додао да симулација не представља само део такмичења, већ и део реалног живота и успостављања чврстих темеља правне и демократске државе.

Такмичење које је одржано у Франкфурту у периоду од 12. до 16. марта 2018, је једно од најстаријих и пет најпрестижнијих такмичења у области симулације суђења на свету, на коме су студенти заступали тужиоца и туженог у фиктивном арбитражном спору, инспирисаном стварним историјским догађајима.

Декан Правног факултета, проф. др Љубомир Стајић, подсетио је да су студенти овог факултета и ранијих година освајали награде на престижним такмичењима.
„На Међународном такмичењу у Хагу 2016. међу 60 универзитета, наши студенти су освојили прво место. Традиција се наставља, а ја сам веома захвалан Покрајинској влади и покрајинском секретаријату за високо образовање и научноистраживачку делатност на подршци коју су нам пружили“, истакао је декан Стајић.
Тим Правног факултета чинили су студенти основних студија: Игор Бауранов, Милена Рашковић, Јована Рубежић и студент мастер студија, Бојана Спајић.

Шест месеци интензивних припрема у области међународног инвестиционог права и међународне арбитраже, водили су наставници Катедре за међународно право Правног факултета Универзитета у Новом Саду, проф. др Маја Станивуковић, проф. др Сања Ђајић, доц. др Петар Ђундић и сарадник у настави Бојана Ристић, а адвокатским вештинама их је обучавао новосадски адвокат Бошко Каћански. Такмичарима је у истраживању свесрдно помагала и студенткиња треће године, Ангелина Илић.

Тим Правног факултета обезбедио је треће место победом у четвртини финала над прошлогодишњим освајачем такмичења –Универзитетом за менаџмент из Сингапура. Пролазак у финале обезбедио је Национални универзитет Сингапура, који је овогодишњи победник такмичења.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs