Вести


Пун допринос „Европској престоници културе 2021“

Нови Сад , 17. август 2017.
-A A +AПун допринос „Европској престоници културе 2021“.

Нови Сад , 17. август 2017. .

Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама професор Мирослав Штаткић са сарадницима одржао је радни састанак са делегацијом, Фондације „Нови Сад 2021- Европска престоница културе“ коју је предводио директор Немања Миленковић.

Тема су биле предстојеће активности Фондације које се, једним делом, финансирају и из буџета АП Војводине. Реч је, како је прецизирао Штаткић, о 87 милиона динара које су за то опредељене јунским ребалансом покрајинског буџета.

„Сваки радник у култури, појединачно или као део колектива или неке од институција треба да допринесе адекватном представљању Новог Сада као заслужене престонице културе“, истакао је Штаткић и додао да „су у том послу најбитнији квалитет, а не квантитет пројеката“.

Потврђујући овакав став, Миленковић је нагласио „да је суштина да се сви ми на најбољи начин представимо кроз низ различтихи креативних пројеката, који ће у себи садржати и перспективу одрживости“.

„Средства која за овај велики подухват издваја АП Војводина биће усмерена на пројекте и активности у области међународне сарадње, као и на уметничке, партиципативне и инклузивне активности“, додао је Миленковић.

То, како је прецизирао, подразумева и набавку одговарајуће мултимедијалне опреме, уређење малих јавних простора, или такозваних урбаних џепова, и активности везане за укључивање особа са инвалидитетом, као осетљивих група у друштвени и културни живот Новог Сада.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs