Вести


Радојевић и Кркобабић обишли земљорадничку задругу „Агродунав“ у Каравукову

Нови Сад , 13. јун 2018.
-A A +AРадојевић и Кркобабић обишли земљорадничку задругу „Агродунав“ у Каравукову.

Нови Сад , 13. јун 2018. .

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство мр Вук Радојевић данас је са министром без портфеља у Влади Републике Србије који је задужен за регионални развој и координацију рада јавних предузећа Миланом Кркобабићем посетио земљорадничку задругу „Агродунав“ у Каравукову код Оџака и обишао воћњаке задруге где је отпочела овогодишња берба трешања.

Разлог посете је такође и успешно спровођење Програма подршке равномерног регионалног развоја Републике Србије из маја 2017.године, где је кроз учешће државе у подстицајима за оснивање нових задруга и за инвестиционе пројекте постојећих задруга, направљен велики искорак у обнављању задружног сектора.

На конкурсу за доделу бесповратних средстава право је остварила и добила субвенцију и Земљорадничка задруга „Агродунав“ у Каравукову.

Радојевић је изразио своје задовољство што на простору Војводине у овом делу Бачке постоји јединствен пример задруге која успешно послује, континуирано инвестира у производњу, осавремењује технологију, тако доприноси развоју задружног сектора, поштујући задружна правила и негује кооперантске односе са пољопривредним произвођачима.

„Покрајински секретаријат за пољопривреду , водопривреду и шумарство подстиче развој задругарства, јер смо у оквиру наших конкурсних линија намењеним разним областима пољопривредне производње, као кориснике бесповратних финансијских средстава и у 2018. години препознали земљорадничке задруге“, рекао је мр Вук Радојевић.

Похвалио је земљорадничку задругу „Агродунав“ због постигнуте профитабилности у гајењу семенских усева, као и због постигнутих добрих производних резултата по јединици површине, захваљујући инвестицијама у системе за наводњавање.

„У инвестицијама, задруга “ Агродунав” из Каравукова се није зауставила и повољне агроеколошке услове терена искористили су и за подизање савременог засада трешње са противградним мрежама и успостављеним системима за наводњавање “кап по кап “ на површини од 10 хектара, а све то је урађено уз помоћ подстицајних средстава националних институција и нашег секретаријата. Овај производни засад трешње је прави пример на чему треба да се заснива пољопривреда у Војводини у интензивном воћарству, а то је знање и примена нових технологија у гајењу воћних врста са једне стране, а са друге то је подршка реализацији инвестиција у воћарској производњи кроз националне мере“, истакао је Радојевић.


Извор: ПС за пољопривреду, водопривреду и шумарство

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs