Вести


Радојевић обишао радове на уклањању дивљих депонија са пољопривредног земљишта у општини Ириг

Ириг , 23. јун 2017.
-A A +AРадојевић обишао радове на уклањању дивљих депонија са пољопривредног земљишта у општини Ириг .

Ириг , 23. јун 2017. .

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство мр Вук Радојевић, посетио је данас општину Ириг, где је са председником те сремске општине Стеваном Казимировићем, обишао радове на уклањању дивљих депонија са државног пољопривредног земљишта у Иригу, Крушедол Селу и Шатринцима.

Средства за уклањање дивљих депонија, општина Ириг је добила на конкурсу Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство. Укупна вредност радова је 3,9 милиона динара, од чега је ресорни секретаријат обезбедио 2,5 милиона динара, а општина Ириг је издвојила 1,4 милиона динара.

Секретар Радојевић је нагласио да је суфинансирање радова на уклањању дивљих депонија са пољопривредног земљишта нова мера аграрне политике, која је први пут реализована 2016, и то, ребалансом буџета, који је урадила нова Покрајинска влада.

Радојевић је навео да је општина Ириг и крајем прошле године добила средства за уклањање дивље депоније на уласку у Врдник. Вредност те инвестиције је била око 3 милиона динара, од чега је учешће Секретаријата било 2 милиона динара.

„Ове године, у сарадњи Покрајинског секретаријата за пољопривреду и општине Ириг биће реализовани пројекти у вредности од око 50 милиона динара, што је значајан искорак у односу претходни период“, казао је Радојевић додајући да ће поред уклањања дивљих депонија, бити суфинансирани радови на уређењу некатегорисаних атарских путева, те на уређењу каналске мреже у функцији одводњавања пољопривредног земљишта.

Ресорни секретар је још истакао да су у протеклих годину дана пољопривредници из општине Ириг конкурисали и остварили право на око 55 милиона динара субвенција, између осталог, за набавку противградних мрежа, система за наводњавање, хладњача, мини прерађивачке капацитете.

Председник општине Ириг Стеван Казимировић, нагласио је да би радови на уклањању три дивље депоније требало да буду завршени до краја јула. Након тога, почеће уређење атарских путева, инвестиција вредна 33 милиона динара, од чега су по половину обезбедили Секретаријат и општина. Како је навео Казимировић, ти радови ће почети током лета, да би до јесени били завршени, што је посебно значајно за воћаре.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs