Вести


Радојевић: Уручени уговори за више од 90 пољопривредних газдинстава

Нови Сад , 26. јун 2017.
-A A +AРадојевић: Уручени уговори за више од 90 пољопривредних газдинстава.

Нови Сад , 26. јун 2017. .

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство мр Вук Радојевић, уручио је данас у великој сали Скупштине АП Војводине уговоре о додели бесповратних средстава пољопривредницима који су их остварили на основу два конкурса на територији АП Војводине за 2017.

Радојевић је у обраћању медијима навео да се за набавку противградних мрежа данас потписује 16 уговора, од чега десет уговора спада у категорије које су по први пут препознате у мерама аграрне политике Покрајинског секретаријата за пољопривреду, а то су пољопривредници млађи од 40 година, жене носиоци пољопривредних газдинстава и пољопривредници који делују у отежаним условима рада. Укупна вредност инсвестиција за противградне мреже износи око 72 милиона динара од чега је учешће Покрајинског секретаријата на нивоу од око 43 милиона динара, чиме ће под противградним мрежама бити покривено нових 54 хектара.

„Морам напоменути да у овој години, укупно са данашњим потписивањем уговора, имамо 76 пољопривредника - корисника средстава по овом основу, од чега 52 који остварују посебан износ субвенција од 70 одсто за категорије млађи од 40 година, жене носиоци газдинстава и они који се баве пољопривредом у отежаним условима“, рекао је Радојевић, оценивши да ова мера по први пут препознаје ове категорије а доказ да постоји интерес код ових корисника показују резултати конкурса.

Говорећи о конкурсу који се односи за производњу у заштићеном простору, односно набавку за пластенике, Радојевић је закључио да од потписаних 79 уговора, 47 њих такође припада поменутим категоријама које остварују субвенцију од 70 одсто могућег повраћаја, што су мере које се по први пут примењују. Укупна вредност за средства по основу овог конкурса је 42 милона динара, од чега је учешће Покрајинског секретаријата на нивоу од око 28 милиона чиме ће се добити нових 80.000 квадратних метара под пластеницима.

Радојевић је такође најавио и расписивање нових конкурса, након усвојеног ребаланса буџета који ступа на снагу од 1. јула, путем којих ће отворити могућност да пољопривредници са територије АП Војводине буду субвенционисани за набавку стубова у виноградарству, ограда, мрежа за засену, и по први пут антифрост системе. Том приликом позвао је пољопривреднике да активно прате конкурсе како би остварили права на бесповратна финасијска средства.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs