Вести


Радојевић у Копенхагену: Јавно-приватним дијалогом до бољих решења у области органске производње

Нови Сад , 27. новембар 2018.
-A A +AРадојевић у Копенхагену: Јавно-приватним дијалогом до бољих решења у области органске производње.

Нови Сад , 27. новембар 2018. .

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство др Вук Радојевић, борави у Копенхагену, у Данској, поводом учешћа у реализацији пројекта јавно - приватног дијалога у областима органске производње и пчеларства, где је на ове теме разговарао и са представницима Министарства за животну средину и храну Данске - Данске пољопривредне агенције.

Радојевић је данске колеге упознао са израдом квалитетнијег и напреднијег плана развоја органске производње на територији АП Војводине.

Он је указао да се унапређење програма Покрајинске владе за подстицај органске пољопривредне производње очитује на начин да боље рефлектују специфичне потребе и развојни потенцијал у овој области.

У оквиру првог дела ове стручне посете, Радојевић је обишао и огледно имање Stengaarden фарме, која је представила своју органску производњу.

Циљ ове посете Данској, јесте упознавање са најбољим међународним праксама у областима органске производње и пчеларства. Оваква могућност је остварена у оквиру заједничких састанака и тематских презентација са представницима Данског савета за пољопривреду и храну, који је представио главни саветник Мајкл Хелер.

Упознавање са органском производњом у Данској, која је уложила значајна средства како би своју пољопривреду преусмерила с конвенционалних на органске методе, настављено је састанком са Пер Колстером, председником удружења компанија Органска Данска, коју чини више од 200 компанија.

Значајна искуства у областима квалитета, сигурности и јединственог данског начина сарадње, представио је Food Nation. Радојевић је у разговору са представници овог данског кластера хране, посебну пажњу посветио темама конкурентности и одрживости органске производње, те значају еколошких стандарда и иновативности у производњи еко производа.

Пројекат јавно - приватног дијалога у областима органске производње и пчеларства, спроводи Национална агенција за локални економски развој(NALED), и намењен је члановима радне групе за унапређење система у поменутим областима.Пројекат се одвија у сарадњи са Републичким секретаријатом за јавне политике Владе Републике Србије, уз финансијску подршку Америчке агенције за међународни развој (USAID).

Секретар Радојевић састао се овом приликом и са амбасадорком Републике Србије у Данској Јасмином Митровић Марић.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs