Вести


Репрезентативна удружења су изузетно важна

Нови Сад , 02. јун 2017.
-A A +AРепрезентативна удружења су изузетно важна.

Нови Сад , 02. јун 2017. .

Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама професор Мирослав Штаткић и његов заменик др Небојша Кузмановић, разговарали су данас са председником Друштва књижевника Војводине (ДКВ) Ђезом Бордашем.

Тема разговора били су услови у којима ради ово репрезентативно удружење које, поред Удружења композитора Војводине, УПИДИВ-а, СУЛУВ-а и Савеза аматера Војводине, представља једну од доминатних тачака на културној мапи Војводине, а тиме и Србије.

Током разговора, Штаткић је нагласио да ће Покрајинска влада и ресорни секретаријат у наредном периоду дефинисати листу приоритетних манифестације, укључујући и књижевне фестивале, а које имају фундаментални значај за културу у Војводини.

Једна од тема била је и организација предстојећег Међународног новосадског фестивала који би, по Штаткићевим речима, као и друге активности ДКВ, требало да буде укључен и пројекат Новог Сада Европске престониоце културе 2021, „јер има међународни карактер и добар је промотер наше писане речи“.

Бордаш се захвалио Покрајинском секретаријату на подршци, нагласивши да ће, упркос скромнијем овогодишњем буџету, конитунуитет тог фестивала бити сачуван. Уз то, он је указао и на важност очувања континуитета излажења часописа ДКВ „Златна греда“.


Извор: ПС за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs