Вести


Саопштење Покрајинског секретаријата за науку и технолошки развој

Нови Сад , 23. јануар 2014.
-A A +AСаопштење Покрајинског секретаријата за науку и технолошки развој.

Нови Сад , 23. јануар 2014. .

Запрепашћујуће је да се се новосадски одбор владајуће странке не бави проблемом више од 70.000 незапослених људи у Новом Саду, него се бави питањем привреде у Дебељачи. Градски одбор Српске напредне странке још увек није објавио спискове запослених у јавним предузећима али зато перманентно напада успешне програме Владе Војводине за подршку привреди и запошљавању. Бесмислени напади су осмишљени да прикрију неспособност и нетранспарентан рад Српске напредне странке у Новом Саду и нанесу штету привреди Војводине и бројним задовољним корисницима програма који су упослили хиљаде људи.
Поводом дезинформација Градског одбора Српске напредне странке Нови Сад у вези са суфинансирањем од стране Владе АП Војводине погона за примену нових технологија и нових материјала, а односе се на фирму „Глобус ауто“ у Дебељачи, у циљу објективног информисања, јавности се износе следеће неспорне чињенице:
У оквиру програма за подстицај равномерног развоја и отварања нових радних места, Влада АП Војводине суфинансирала је покретање производње електро возила са високо позитивним еколошким карактеристикама у насељу Дебељача. Носилац инвестиције био је приватни капитал фирме „Глобус ауто“ која је са својим партнерима из НР Кине обезбедила све елементе за реализацију овог пројекта.
Према уговореној динамици основни инвеститор је обезбедио све услове за почетак производње, која је у фазама подразумевала одговарајући простор, опрему и новозапослени стручни кадар и суфинансирање је својом динамиком строго пратило реализацију свих ових фаза.
Потпуно су нетачни наводи да производња никада није покренута и постоји комплетна документација о запошљавању 40 радника и евиденција готових возила која су стављена на располагање корисницима.
У складу са уговорним обавезама „Глобус ауто“ је ликвидирао кроз производне програме део дуга у исносу од 138. 087,77 евра пре него што је након насталих тешкоћа са кинеским партнером и проблема на тржишту, почео да послује са губитком.
У тим околностима, Влада АП Војводине је благовремено предузела све активне правне радње да се обезбеди судским путем реализација и преосталог дуга са обрачунатим припадајућим каматама. Решењем Привредног суда у Панчеву, у насталим околностима отворен је стечајни поступак при чему је благовремено пријављено потраживање Владе АП Војводине и овај судски поступак је у току.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs