Вести


Саопштење Покрајинског секретаријата за привреду, запошљавање и равноправност полова поводом доделе субвенција за самозапошљавање

Нови Сад , 11. новембар 2014.
-A A +AСаопштење Покрајинског секретаријата за привреду, запошљавање и равноправност полова поводом доделе субвенција за самозапошљавање.

Нови Сад , 11. новембар 2014. .

На основу Јавног позива незапосленим лицима за доделу субвенције за самозапошљавање у АП Војводини у 2014. години од 31. марта 2014. године, који је расписао Покрајински секретаријат за привреду, запошљавање и равноправност полова, последњом одлуком по Позиву субвенцијa је додељена за 100 лица.

Покрајински секретаријат за привреду, запошљавање и равноправност полова, у складу са Покрајинским акционим планом запошљавања у АП Војводини за 2014. годину, путем јавних позива незапосленим лицима за самозапошљавање у АП Војводини у овој години je доделио 725 субвенцијe за самозапошљавање.

Јавни позив за доделу субвенције за самозапошљавање представљао је основ за добијање de minimis државне помоћи. Субвенција за самозапошљавање намењена је незапосленом лицу у циљу обављања новорегистроване делатности на територији покрајине. Право подношења захтева за доделу субвенције за самозапошљавање је могло бити остварено под условом да је лице пријављено на евиденцију незапослених Националне службе за запошљавање на територији АП Војводине, као и да је завршило обуку из предузетништва по плану и програму обуке у организацији Националне службе или друге одговарајуће организације.


Извор: Покрајински секретаријат за привреду

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs