Вести


Саопштење покрајинског Штаба за ванредне ситуације

Нови Сад , 29. мај 2014.
-A A +AСаопштење покрајинског Штаба за ванредне ситуације.

Нови Сад , 29. мај 2014. .

Према подацима Црвеног крста Војводине, иако се број стално смањује, у прихватним центрима још увек је смештено 219 људи, евакуисаних из поплавама угрожених подручја. Највећи број је у Шиду, затим у Зрењанину и Руми. Ови прихватни центри немају проблема у функционисању. У приватном смештају је нешто више од 3.800 особа, такође највише у општини Шид.

На седници Штаба изнети су подаци да је до сада, преко организације Црвеног крста и Дирекције за робне резерве помоћ у животним намирницама и средствима за личну хигијену и за дезинфекцију простора упућивана у сва угрожена поручја у целој земљи, тамо где је било најпотребније. Из Војводине је у друга подручја у Србији упућено више од 850 тона помоћи: преко Црвеног крста Војводине 766 тона помоћи која се састојала од воде, животних намирница, хране и опреме за бебе, средстава за хигијену, ћебади, постељине, а преко Дирекције за робне резерве Војводине, у општине Бајина Башта, Крупањ, Љубовија, Владимирци, Голубац и данас у Чачак, упућено је 100 тона различитих роба.

Покрајински штаб за ванредне ситуације констатовао је да је током јучерашњег дана успашно завршен повратак превентивно евакуисаних болесника у болницу у Сремској Митровици. У Сремском округу стабилизује се и стање са санацијом сеоских водовода, тако да се очекује, према прелиминарним резултатима завода за јавно здравље који контролишу воду, да ће до краја недеље из њих поново моћи да се користи вода.

Сви путеви I и II реда у Војводини су проходни за двосмерни саобраћај. Према првим проценама државне комисије, штета на путевима: Нови Сад-Рума преко Иришког венца, на путу Нови Сад-Инђија преко Банстола и на путу Нови Сад-Беочин код Раковца, износи укупно око 55,4 милиона динара.

Ознаке:

Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs