Вести


Саопштење са седнице Владе АП Војводине

Нови Сад , 02. јул 2013.
-A A +AСаопштење са седнице Владе АП Војводине.

Нови Сад , 02. јул 2013. .

Нови Сад, 2. јули 2013. - На данашњој седници, којом је председавао др Бојан Пајтић, Влада АП Војводине донела је Одлуку о Стратегији еУправе покрајинских органа, са акционим планом до 2015. године. За сваку годину до 2015. године, Влада Војводине ће посебним актом утврдити висину средстава, носиоце активности и рокове за спровођење појединих активности из акционог плана.

Стратегијом еУправе дефинишу се активности на увођењу информационих и комуникационих технологија у рад покрајинске управе. Акциони план садржи 29 пројеката, чији су предмети, између осталих: еАрхива - односно евиденција и архивирање предмета; еКонкурсиЕУ - праћење конкурса Европске уније; ЕУправнаПраксаАПВ; Енергетски биланси и анализе енергетских субјеката; Енергетска лична карта општина; Софтверски систем за подршку инспекцијског надзора; Информациони систем истраживачке и иновационе делатности у Војводини; Инфраструктура просторних података; Електронска писарница и Електронске седнице Скупштине АП војводине.

Покрајинска влада прихватила је Информацију о стању и активностима у рамсарским подручјима у Војводини током 2012. године. У складу са међународном Рамсарском конвенцијом о очувању подручја која су значајна нарочито као станишта за птице мочварице, на територији Војводине се простире осам рамсарских подручја, чија је површина 57.255 хектара. То су Обедска бара, Лудашко језеро, Царска бара, Слано копово, Лабудово окно, Горње Подунавље, Засавица и Ковиљско-петроварадински рит.Покрајински секретаријат за урбанизам, градитељство и заштиту животне средине је координирао активности управљача заштићених подручја. Суфинансирано је више од 130 пројеката, а посебна пажња била је усмерена на заштиту ретких и угрожених врста и осетљивих екосистема као што су влажна станишта, аутохтоне шуме, слатине, степе и пешчаре, затим на унапређење рада чуварске службе и промоцију заштићених подручја. Формирано је 14 визиторских центара, изграђене су осматрачнице, трасиране су и уређене едукативне стазе за посетиоце у дужини од неколико десетина километара, постављене су бројне информативне табле, штампане две туристичко-едукативне карте и промотивни материјал.У наредном периоду биће уложени додатни напори за подстицање активне заштите и одрживог коришћења рамсарских подручја, изградњу објеката и инфраструктуре за развој програма одрживог еко-туризма, едукације и рекреације. Та подручја од међународног значаја биће искоришћена за развој локалних заједница.

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs