Вести


Саопштење са седнице Владе АП Војводине

Нови Сад , 27. фебруар 2013.
-A A +AСаопштење са седнице Владе АП Војводине.

Нови Сад , 27. фебруар 2013. .

Нови Сад, 27. фебруар 2013. - На данашњој седници, којом је председавао потпредседник Владе и покрајински секретар за науку и технолошки развој проф. др Драгослав Петровић, Влада АП Војводине иновирала је Покрајински акциони план за запошљавање у АП Војводини за 2013. годину. Акциони план је иновиран ради ефикасније реализације мера и програма активне политике запошљавања, као и ради усаглашености са Националним акционим планом запошљавања.Поред субвенција послодавцима за отварање нових радних места и субвенција за самозапошљавање незапослених лица, из средстава буџета АП Војводине, која су планирана у овој години за реализацију Покрајинског акционог плана запошљавања, усмериће се 22.000.000 динара за суфинансирање програма запошљавања 100 припавника у Нафтној индустрији Србије и 1.850.000 динара за суфинансирање програма запошљавања осам приправника у "Итон електрику" (Еатон Елецтриц) у Сремској Митровици, компанији која успешно послује у области електро и хидрауличних компоненти. Програмом је такође предвиђено да локалне самоуправе у својим буџетима обезбеде средства за реализацију програма запошљавања у својим срединама. Из буџета АП Војводине локалним самоуправама ће бити уплаћено 162.000.000 динара за суфинансирање различитих програма запошљавања.


Према одлуци Владе Војводине којом се утврђује право на остваривање новчане помоћи породици у којој се роди треће дете, новчана помоћ се исплаћује у 24 месечне рате и ова нова мера пронаталитетне политике важи од 1. јануара 2013. године. На данашњој седници, потврђено је да ће у 2013. годину породице у којима се роди треће дете остваривати право на новчану помоћ у износу од 12.000 динара месечно.


Влада Војводине донела је одлуку да издвоји 1.500.000 динара из текуће буџетске резерве за финансирање дела трошкова реконструкције система централног грејања у згради Педагошког факултета у Сомбору. 

Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs