Вести


Саопштење са седнице Владе АП Војводине

Нови Сад , 09. јануар 2013.
-A A +AСаопштење са седнице Владе АП Војводине.

Нови Сад , 09. јануар 2013. .

Нови Сад, 9. јануар 2013. године - Влада АП Војводине, на данашњој седници којом је председавао потпредседник Владе проф. др Драгослав Петровић, утврдила је текст Уговора о оснивању Развојног фонда АП Војводине и овластила покрајинског секретара за финансије Зорана Радомана да га потпише са представником кога овласти Влада Србије.Законом о Развојном фонду  је уређено оснивање, положај, начин финансирања, послови, управљање, контрола рада, надзор и друга питања од значаја за рад Развојног фонда. Развојни фонд се оснива заједничким учешћем АП Војводине са 78,11% и Републике Србије у односу 21,89%.
Уговором се уређује ко су чланови Фонда, пословно име и седиште, делатност, основни капитал, права, обавезе и одговорности чланова према Фонду и Фонда према члановима, извештаји, добити и плаћања, органи, надлежности и начин рада органа Фонда, заступници и овлашћења заступника Фонда, стицање и располагање имовином  и друга питања.Влада АП Војводине прихватила је Информацију о потреби формирања Комисије за спровођење поступка преузимања и вођење преговора о преузимању имовине и обавеза Развојне банке Војводине. За члана Комисије испред АП Војводине предложен је Зоран Радоман, покрајински секретар за финансије, а испред Развојне банке Војводине мр Горан Костић, председник Извршног одбора  Банке. На данашњој седници, Влада Војводине је прихватила Информацију о обухвату деце обавезним припремним предшколским програмом у 2012/2013. години.

У АП Војводини постоје 44 предшколске установе у 38 општина и шест градова. Број предшколских установа у школској 2012/2013. години, у односу на прошлу школску годину, није се мењао. Припремни предшколски програм, за децу у години пред полазак у основну школу, поред предшколских установа остварује се и 52 основне школе. У школској 2012/2013. години, припремним предшколским програмом обухваћено је 18.810 деце распоређене у 1.102 васпитне групе. Од тог броја, припремним предшколским програмом у предшколским установама обухваћено је 17.175 или 91,31% деце, распоређене у 987 васпитних група, док је у организацији основних школа припремним предшколским програмом обухваћено 1.635 или 8,69% деце, распоређене у 115 васпитних група. Укупан број деце у односу на прошлу школску годину мањи је за 378 или 1,97%. Двојезички васпитнообразовни рад (на српском језику и на једном од језика националне мањине или на српском језику и на страном језику) реализује укупно 52 васпитача, од тога у предшколским установама 44, а у организацији основних школа пет васпитача. У односу на прошлу школску годину повећао се број васпитача који припремни предшколски програм остварују двојезички, за три  или 6,12%. 

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs